Spring naar hoofd-inhoud

Woonfraude

De laatste tijd komen we steeds vaker situaties tegen waarin woonfraude gepleegd wordt. Dit kan problemen veroorzaken voor de verhuurder en andere huurders. Hieronder leest u de meest voorkomende vormen van woonfraude:

De huurder woont niet in de woning
Als u een woning van ons huurt, moet u daar echt wonen. Dit betekent dat u er uw hoofdverblijf moet hebben. Als u de woning alleen maar huurt, maar er niet echt woont, is dat woonfraude.

Onderverhuur of anderen laten verblijven in de woning
Het is niet toegestaan om de woning die u huurt, zonder toestemming van de verhuurder, aan iemand anders te verhuren of te laten gebruiken. Dit heet onderverhuur. Bijvoorbeeld, als u een vriend of een ander persoon uw gehuurde woning laat gebruiken zonder toestemming, dan is dat woonfraude.

De woning voor andere doeleinden gebruiken
Een huurwoning gebruikt u om in te wonen. Als u de woning gebruikt voor andere dingen, zoals een bedrijf starten, een hennepkwekerij, prostitutie of drugshandel, dan is dat ook woonfraude. Dit soort activiteiten zijn vaak illegaal en kunnen veel problemen veroorzaken.

Wat kunt u doen als u woonfraude signaleert in uw buurt?
Uiteraard doen we alles om dit te voorkomen. Hiervoor hebben wij ook uw hulp nodig. Als u denkt dat iemand in de buurt woonfraude pleegt, is het belangrijk om dit te melden. Neemt u in dit geval contact met ons op via een e-mail naar info@woongoedzvl.nl of per telefoon op nummer 0115-636000. U kunt ook direct het formulier voor het melden van woonfraude invullen op onze website.

GeWOON GOED wonen
Zo kunnen wij actie ondernemen. Dit doen we ook in samenwerking met de gemeente en politie. Zo nodig kunnen we dan optreden tegen mensen die zich niet aan de regels houden. Dit zorgt ervoor dat woningen beschikbaar blijven voor mensen die ze echt nodig hebben en dat de buurt prettig en veilig blijft om in te wonen.

Terug