Spring naar hoofd-inhoud

Van der Velden Rioleringsbeheer

Van der Velden Rioleringsbeheer verzorgt voor Woongoed Zeeuws-Vlaanderen het ontstoppen van de rioleringen en het onderhoud van goten. Gerard Oomen werkt al zo’n zeven jaar bij Van der Velden en is de onderhoudsman voor Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. Voor veel huurders is hij een bekend gezicht in de wijk, en anders de opvallende gele bus van Van der Velden wel.

Help, een verstopping!
Het kan gebeuren dat u te maken krijgt met een verstopping. Woongoed Zeeuws-Vlaanderen werkt samen met Van der Velden Rioleringsbeheer om het weer te ontstoppen. Krijgt u te maken met een verstopping, dan mag u zelf rechtstreeks bellen naar Van der Velden. Gerard: “Een verstopping geeft gelijk ongemak. Daarom kom ik na de melding zo snel mogelijk bij u langs om het probleem te verhelpen. Soms lukt dat helaas niet direct. Is dat het geval, dan is ons doel altijd om het alsnog zo snel mogelijk op te lossen!”

Tips van Gerard:

  • Gebruik liever geen ontstoppingsmiddel (zoals HG flessen). Dit kan brandwonden veroorzaken bij uzelf of de monteur. Gebruikt u dit teveel in dezelfde afvoer, dan kan dit ook leiden tot scheurtjes in de leidingen. Wij raden baking soda + azijn + lauw water aan. Dit heeft hetzelfde resultaat, is op natuurlijke basis en goedkoper!
  • Koop een zeefje voor in de wasbak.
  • Pas op met vet. Giet dit terug in de verpakking en breng het naar de daarvoor bestemde afvalbak.
  • Meer tips? Kijk dan hier verder.

Werkzaamheden
Verstoppingen kunnen ontstaan in de keuken, badkamer, toilet of de hemelwaterafvoer. “Ook spuiten we zo nodig de riolering door of zoeken we het ontstoppingsstuk of de put op waarna we deze laatste vaak moeten uitgraven en vervolgens reinigen. Ik voer mijn werk zo goed mogelijk uit. Dit is ook mogelijk door de goede samenwerking met kantoor. Alles is bij ons goed geregeld. Zo ben ik heel blij met mijn nieuwe bus. En zonder onder andere een goede planning en goed materiaal om mee te werken, kan ik het werk ook niet uitvoeren. Alleen zo kunnen we een goede service geven aan de huurders van Woongoed Zeeuws-Vlaanderen. Mede daardoor werk ik iedere dag met veel plezier”, vertelt Gerard enthousiast.

Wat maakt dit werk zo leuk?
“Ik vind het werk leuk omdat mensen mij graag zien komen. Ik kan mensen blij maken door het probleem op te lossen. Dat voelt goed. Ook de contacten met mensen vind ik leuk. Ik merk dat bewoners mij herkennen en dat schept een band. Ik ben toch een bekend gezicht in de wijk. Soms komen bewoners er gezellig bij zitten als ik mijn werk doe. Hier kan ik wel van genieten. Daarnaast ervaar ik veel vrijheid doordat ik een hele dag de baan op ben, overal kom en het werk afwisselend is. Ik vertrek ’s morgens fluitend van huis en kom ook tevreden weer thuis. Ik doe dit werk met liefde en plezier”, vertelt Gerard tot slot.

Onderhoud goten
Ook het onderhoud van de goten regelt Van der Velden. Eén keer in de drie jaar maken zij uit voorzorg de goten schoon. Als er extra vervuilende factoren aanwezig zijn, dan gebeurt dit in opdracht van de opzichter vaker. Door het reinigen van de goten voorkomen we dat goten verstopt raken. Mocht er onverhoopt toch een verstopping ontstaan, dan mag u zelf bellen naar Van der Velden Rioleringsbeheer.

    Terug