Spring naar hoofd-inhoud

Renovatie Van Halewijnstraat/Buitenweg

Onlangs leverden wij de woningen op aan de van Halewijnstraat en de Buitenweg in Axel. We renoveerden daar twintig eengezinswoningen. Belangrijk is het verduurzamen van onze woningen. Hierdoor is de woning energiezuiniger en ervaren bewoners meer wooncomfort. Daarnaast is het ook beter voor het milieu door minder CO2 uitstoot. De komende jaren zullen we veel woningen duurzaam maken. Ook kijken we gelijk welk overig onderhoud nodig is.

Per week werd er één woning aangepakt. Een ingrijpende klus, zeker voor de bewoners. In de woning werd onder andere de cv ketel verwijderd en een warmtepomp geplaatst met boiler en convector radiatoren. Hiervoor werden extra zonnepanelen op het dak gelegd en zijn de woningen door deze maatregelen nu gasloos. In de houten kozijnen werd er HR++ glas geplaatst. Ook zit er nu in de woningen een ventilatiesysteem wat automatisch wordt aangestuurd door CO2 sensors. Omdat bewoners nu elektrisch moeten gaan koken, kregen de meeste keukens een nieuw aanrechtblad over de gehele lengte van de keuken met inductiekookplaat. Waar nodig werd zelfs een nieuwe keuken geplaatst. Bij sommige woningen werd de badkamer en toilet nog gerenoveerd.

Een intensieve week dus voor bouwvakkers en bewoners. Maar daar staat tegenover dat de bewoners nu weer een frisse, moderne en comfortabele woning hebben. De bewoners zijn hierover erg tevreden en ook zeer te spreken over de manier van werken door alle partijen.

Terug